Home » Arhiva, Glavna vijest, Seniori, Vijesti » U sjajnoj predstavi Mravi svladali Škrljevo

U 20. kolu Hrvatski telekom Premijer lige Zagreb je došao do vrlo vrijedne i važne pobjede u borbi za ostanak u društvu najboljih košarkaških klubova.

Bila je ovo najbolja utakmica Mrava ove sezone. Svjesni da im pobjeda donosi veliku nadu za ostanak u Premijer ligi odigrali su svih 40 minuta maksimalno borbeno i na kraju svladali Škrljevo 95:88.

Iako su bili  opet oslabljeni zbog izostanka ozlijeđenih Buovca i Čara, igrači trenera Nikole Garme došli su do vrlo važne pobjede protiv znatno iskusnije momčadi. Već je sami početak susreta pokazao da unatoč svim problemima Mravi u ovom susrete misle ozbiljno i da ne pomišljaju na predaju protiv protivnika koji je u prvom dijelu sezone na svom terenu slavio s čak 38 razlike kad su Mravi bili u znatno jačem sastavu.

Zagreb je susret otvorio sa 7:0, nakon toga došao je u tijekom prve četvrtine i do 9 koševa razlike, ali gosti su se polako vraćali i osmoj minuti susreta došli do prednosti 21:20.  No, Marvi su na kraju prve dionice igre ipak imali prednost (29:28). Zagreb je drugih 10 minuta otvorio serijom 9:0, za +10, nakon dvije trice Luke Tomasa kojem se pridružio Ante Krapić.

Gosti su se tijekom cijele utakmice nastojali priključiti i preokrenuti utakmicu, ali bliže od četiri poena zaostatka nisu mogli. Iako su zaprijetili i tijekom posljednje dionice igre trica Ante Krapića za 89:80 je u 36. minuti nagovijestila konačnu pobjedu.

Sjajnu je utakmicu kod Zagreba odigrao Ante Krapića koji je susret završio s 39 poena (šut iz igre 13/16, trica 6/7). Pratio ga je u svojoj najboljoj seniorskoj utakmici mladi Kruno Macner koji je utakmicu završio s 15 koševa i 8 asistencija. Radoš je dodao 14, a Luka Tomas 10 poena dok je kapetan Jan Palokaj imao 8 asistencija.

Kod gostiju je Konjević ubacio 23 koša.

„Bila je ovo vjerojatno naša najbolja utakmica sezone i to u trenucima kad smo bili najviše oslabljeni. Ostali smo od početka lige bez Junakovića i Šanga, a uoči ove utakmice i bez ozlijeđenih Buovca i Čara. Tijekom proteklog  tjedna sam imao u pojedinim trenucima samo tri igrača na treninzima zbog raznih ozljeda. No, košarka je i ovog puta pokazala koliko zna biti nelogična. Vratilo nam se u ovoj utakmici i ova pobjeda nas je vratila među žive i dala novo samopouzdanje.“, rekao je nakon susreta trener KK Zagreb Nikola Garma.

alternative text
alternative text