Home » Arhiva, Glavna vijest, Seniori, Vijesti » Kreće nova sezona

Kreće nova sezona i Prva hrvatska košarkaška liga nosi naziv HT Premijer liga. U ligi se nalazi 13 klubova koji će u dvokružnom sustavu odlučiti tko će u svibnju sljedeće godine krenuti u doigravanje.

Prvi protivnik Zagreba su Vrijednosnice Osijek, a Mrave će s klupe voditi Nikola Garma. Zagreb i Danijel Jusup razišli su se tijekom tjedna, a pomoćni trener je postao glavni. Bit će ovo u svakom slučaju sezona puna izazova i iskušenja za momčad iz Trnskog s obzirom na sve probleme, ali treneru Zagreba ne manjka optimizma.

„Ima nas malo i svima nam je jasno da se moramo držati zajedno, da moramo na terenu stati jedan uz drugog i onda možemo biti konkurentni svima bez obzira na mladost koju imamo u sastavu. Ako nećemo vjerovati da možemo onda će biti loše, ali uopće ne pomišljam na takvu mogućnost.“, rekao je uoči početka sezone trener Zagreba Nikola Garma.

Prvi protivnik je Osijek koji je Zagrebu znao stvarati probleme prošle sezone.

„Osijek je iskusna ekipa i iskustvo je na njihovoj strani. Favoriti su u ovoj utakmici i od toga nitko ne treba bježati. Svjesni su toga i Osječani. Svladali su nas prošle sezone kad smo imali znatnu jaču momčad, ali dat ćemo sve od sebe u ovim teškim trenucima za klub. Vjerujem da ćemo se uskoro izvući iz ove situacije koja nije niti malo zahvalna. Vjerujem da će Uprava učiniti sve da se stanje promjeni, a mi ćemo znati odgovoriti na terenu. Pozivam sve navijače da dođu nedjelju u Trnsko i pruže nam podršku u prvom susretu sezone.“, zaključio je Nikola Garma.

Utakmica protiv Vrijednosnica Osijek igra se u nedjelju 8. listopada točno u podne.

alternative text
alternative text