Home » Arhiva, Glavna vijest, Seniori, Vijesti » Mravi bolji od Alkara

zagreb-alkar3

U 8. kolu A-1 lige Zagreb je u Trnskom bio uspješniji od Alkara 80:71.

Bez Kaštropila i Marčinkovića košarkaši Zagreba došli su do nove pobjede u A-1 ligi. No, do nje nisu došli nimalo lako te je sve riješeno u samoj završnici utakmice.

Zagreb je dobro odigrao prvih 20 minuta te je nakon trice Ivana Batura došao do 14 poena viška (41:27). Odlično je funkcionirala obrana Mrava u tim trenucima koji su i u napadačkom dijelu pronalazili rješenja na kombinirane obrane Alkara. Međutim, Alkar se nije predavao i u drugom je poluvremenu stalno držao priključak te je u posljednjoj četvrtini u 35. minuti došao do prednosti 66:67. Nakon toga je uslijedila serija Zagreba 9:0 koja je odlučila konačnog pobjednika.

zagreb-alkar2

Kod Zagreba je najefikasniji bio Ivan Batur s 27 poena, a dodao je i 9 skokova. Luka Božić imao je učinak od 21 koša i 11 skokova dok je Martin Junaković dodao 19 koševa. Kod gostiju je najefikasniji bio Brandon Johnson sa 17 koševa.

zagreb-alkar4

Danijel Jusup, trener KK Zagreb:

“Bila je ovo teška utakmica. Znali smo da će takva biti pogotovo što nismo mogli računati na Marčinkovića i Kaštropila pa smo imali smanjenu rotaciju, a igrači s klupe nisu bili raspoloženi. No, najbitnije je da smo došli do pobjede jer ovo je bila utakmica na kojoj smo se mogli poskliznuti.”

Damir Milačić, trener KK Alkar:

“U ovoj su utakmici bili ključni napadački skokovi Zagreba iako smo dobro igrali obranu. Promjenama obrane prisilili smo ih na 20 izgubljenih lopti. Žao mi je zbog poraza, ali nemam što zamjeriti igračima.”

alternative text
alternative text