Home » Arhiva, Glavna vijest, Omladinski pogon, Vijesti » Kadeti ovog vikenda u borbi za naslov prvaka

kadeti-zagreb-vukovar4

U subotu i nedjelju 28. i 29. svibnja KK Zagreb će biti domaćin završnog turnira Prvenstva Hrvatske za kadete.

Na turniru će uz Zagreb sudjelovati još KK Zadra, KK Cibona i KK Split koji su to pravo izborili kroz poluzavršne turnire.

Kadeti Zagreba bili su prilično uvjerljivi tijekom sezone, ali trener Andrej Tesla poziva na oprez uoči turnira.

“Ne mislimo da smo favoriti. Jedina naša prednost je što se završnica igra u našoj dvorani i što ćemo imati podršku navijača. Cilj nam je igrati najbolje što možemo i za ovo smo trenirali i spremali se cijelu sezonu. Kad pogledamo cijelu sezonu, od ligu u Zagrebu do poluzavršnog turnira u Dubrovniku, onda možemo reći da smo ostvarili dobar rezultat. No, treba ga potvrditi na završnom turniru.”

Neki su igrači već tijekom ove sezone pokazali kako bi mogli u budućnosti doći i do seniorske momčadi, a to je i glavni cilj kluba te trenera kadeta Andreja Tesle.

“Nadamo se da ćemo usmjeriti nekolicinu igrača prema seniorskoj momčadi kad za to dođe vrijeme i kad će biti na razini praćenja rada u seniorskoj momčadi.”

Novu priliku za dokazivanje kadeti Zagreba imaju ovog vikenda. U polufinalu će dočekati Zadar.

“Zadra nije nimalo bezazlena momčad. Treba imati na umu kako na završni turnir dolaze svi sa željom da postanu prvaci, a samo ona momčad koja će imati upornost i disciplinu ostvarit će svoju želju. Nadam se da ćemo znati biti uporni i disciplinirani te ostvariti svoje ciljeve.”

Da bi kadeti Zagreba ostvarili svoj cilj i postali prvaci Hrvatske trebat će im i vaša pomoć. Zato u subotu i nedjelu dođite na tribine dvorane u Trnskom.

Raspored završnog turnira PH za kadete:

subota, 28. svibnja

18:00 KK Cibona – KK Split
20:15 KK Zagreb – KK Zadar

nedjelja, 29. svibnja

16:30 utakmica za 3. mjesto
18:45 utakmica za 1. mjesto

alternative text
alternative text